top of page

Klimaatsystemen VRF/ VRV

VRF/VRV klimaatsystemen zijn geschikt om verschillende ruimtes gelijktijdig en apart van elkaar te koelen of verwarmen. Dit klimaatsysteem is vaak heel geschikt voor kantoren, hotels en panden met verschillende klimaatbehoeften. Doordat het VRF/VRV-systeem per ruimte geregeld kan worden daalt het totale energieverbruik.

 

Hoe werken VRF/VRV klimaatsystemen?

Het VRF/VRV klimaatsysteem bestaat uit één of meer buitenunits en meerdere binnenunits. Binnenunits kunnen apart van elkaar ingesteld worden. Vaak wordt de buitenunit op een dak geplaatst, er moet voldoende ruimte zijn voor het apparaat om zijn lucht af te geven. Het is mogelijk om  meerdere buitenunits aan elkaar te koppelen.

 

Wat is het verschil tussen een VRF en VRV klimaatsysteem?

Het principe van de systemen is hetzelfde. De namen zijn gelinkt aan de variabele volume koudevloeistof. In de meeste gevallen gebruiken fabrikanten gebruiken VRF (VariableRefigerant Flow). De naam VRV wordt door door fabrikant Daikin gebruikt en staat voor VariableRefigerant Volume.

 

De voordelen van een VRF/VRV-systeem

  • Het systeem is energiezuinig

  • Je kunt er zowel mee koelen als verwarmen

  • Geen onnodig energieverbruik omdat het systeem per ruimte wordt ingesteld

  • Het is mogelijk om beperking opleggen voor individuele regeling. Hiermee voorkom je dat iedereen wijzigingen aanbrengt aan zijn binnenunit en zo het systeem ontregelt

  • Breed inzetbaar: geschikt voor onder andere hotels, kantoren, winkels en ziekenhuizen

 

Een VRF/VRV-systeem combineert een hoog comfort met een laag energieverbruik. Qlimaat Totaal adviseert je graag over de mogelijkheden voor het plaatsen van een passend klimaatsysteem.

 

Neem contact met ons op

bottom of page